Honden verzekeren | Huisdierenverzekering

Honden verzekeren is relatief goedkoop, maar wordt toch nog maar weinig gedaan. We verzekeren onszelf tegen de meest uiteenlopende risico’s, maar zien daarbij vaak onze trouwe viervoeter over het hoofd. Honden verdienen natuurlijk de beste zorg wanneer hen iets overkomt en het is daarom van belang om een goede huisdierenverzekering te overwegen.

Kan verzekeren van honden hoge kosten voorkomen?

Niemand denkt graag aan de mogelijkheid dat er iets kan gebeuren met zijn of haar hond, maar zeker in onze huidige drukke maatschappij kunnen we ons er maar beter goed tegen verzekeren, of in ieder geval goed nadenken over deze optie. Het verzekeren van honden kan een hoop kosten voorkomen en daarmee interessant zijn voor een grote groep mensen.  Mensen die honden verzekeren lopen bijvoorbeeld geen risico op hoge kosten als gevolg van een complexe behandeling. Wanneer een dierenarts in actie dient te komen om de hond te verzorgen zal de rekening namelijk al snel honderden of soms zelfs duizenden euro’s aangeven. Aangezien lang niet iedereen deze bedragen zomaar over heeft op de eigen spaarrekening is het verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheden om dit risico af te dekken. Het verzekeren van honden is daarbij de beste manier om met een klein bedrag per maand de beste zorg voor de hond te garanderen.

Wat dekt een huisdierenverzekering?

Mensen die honden verzekeren kiezen hiermee heel bewust voor een dekking tegen een aantal relatief grote risico’s op hoge kosten. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor de behandeling door de dierenarts gedekt, net als de kosten van een eventuele narcose. Het kan tevens voorkomen dat de honden moeten worden opgenomen als gevolg van een ongeval of  aandoening. Ook deze kosten worden in de meeste gevallen vergoed. Wanneer het om een meer complexe behandeling gaat is het verstandig om ook goed te kijken naar de vergoeding van bijvoorbeeld medicijnen die na de behandeling toegediend of gebruikt dienen te worden aan of door het huisdier. Hierbij worden uiteraard over het algemeen ook een aantal zaken uitgesloten. Zo wordt er bij het verzekeren van honden over het algemeen geen dekking geboden tegen bijvoorbeeld de kosten van fysiotherapie, of revalidatie en protheses. Doorgaans wordt er wel dekking geboden voor het plaatsen van een identificatiechip die voldoet aan de ISO-standaarden. Het gaat hierbij dan meestal om de kosten van de aanschaf en de plaatsing, niet die van het consult. Per verzekering kan de dekking uiteraard verschillen en het is daarom van belang om deze goed te vergelijken met de premie die er maandelijks betaald dient te worden om honden te verzekeren.

Conclusie

Het verzekeren van honden is relatief goedkoop, vanwege de lage kosten per maand en de hoge vergoeding wanneer er daadwerkelijk iets aan de hand is. Met een kleine investering kan men er op die manier voor zorgen dat er grote kosten worden voorkomen. Het valt daarmee dan ook ieder trots baasje aan te raden om te overwegen honden of puppies te verzekeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s