Hoe maak ik een WordPress Blog

Makkelijke tips om een WordPress Blog op te zetten

WordPress is een op het internet gebaseerde applicatie welke er op gericht is om je te assisteren bij het creëren van prachtige websites en blogs. Dit is een erg nuttige en gebruiksvriendelijke applicatie met talloze ingebouwde mogelijkheden zoals  thema’s en plugins zodat je weer een heel ander leven in je blog of website kunt blazen.
Het installeren van een WordPress blog is niet zo een moeilijke opgave als het lijkt. Met een paar tips kan je dit binnen een korte tijd voor elkaar krijgen. Je hoeft geen web programmeur te zijn om een blog of website te designen. Alles  wat nodig is om de website of blog op te zetten wordt gedaan door de software en zelf hoef je maar een paar handelingen te verrichten.

Hoe zal ik beginnen?

Om te beginnen heb je een stabiele internet verbinding nodig.
Hoewel de installatie van een WordPress blog  niet veel tijd kost, zorgt een goede stabiele internet verbinding er wel voor dat alles makkelijker, sneller  en zonder ergernis verloopt.

Om de WordPress software te downloaden ga je met je internet browser naar de website WordPress.org.
Op de homepage zul je een pictogram zien en als je hier op klikt dan kun je de laatste versie van WordPress downloaden.
Klik op de download button om de download  te starten.

Download WordPress 3.1.2 .zip — 3.0 MB
Download .tar.gz — 2.7 MB

De nieuwste versie 3.1. is maar 3 MB groot, dus met je breedband internet verbinding moet dit binnen een minuut gedownload zijn. Het setup bestand is in .zip formaat. Na het downloaden moet je het bestand ergens op je pc opslaan.
Geef aan in welke map je het bestand uit wil pakken of maak een nieuwe map waar de bestanden in uitgepakt zullen worden.

Start het programma. Nu moet je een database aan maken met een gebruikersnaam en paswoord. Controleer welke opties je webhost je biedt. Als de webhost alleen maar één database aanbied maak dan de database aan via het controle paneel van je webhost en noteer dan je gebruikersnaam, wachtwoord en de naam je database.

Daarna ga je naar de map terug waar je WordPress in hebt geïnstalleerd en dan zoek je het bestand op met de naam  “wp-config-sample.php”.  In dit bestand moet je de volgende regels aanpassen:

define(‘DB_NAME’, ‘put your db name here’);
define(‘DB_USER’, ‘user name here’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘your code word here’);
define(‘DB_HOST’, ‘local host’);
define(‘AUTH_KEY’, ‘put your exclusive phrase here’);
define(‘SECURE_AUTH_KEY’, ‘put your unique phrase here’);
define(‘LOGGED_IN_KEY’, ‘put your unique phrase here’);
define(‘NONCE_KEY’, ‘put your unique phrase here’);
*/
$table_prefix = ‘wp_’;

De eerste 3 regels van de bovenstaande lijst zijn de naam van de database, gebruikersnaam en paswoord. Deze items heb je in de voorgaande stap genoteerd. Localhost kun je in meeste gevallen laten staan*.

De volgende stappen na local host kun je naar eigen keuze invullen. Je kunt ze noemen zoals je maar wilt. Deze stappen worden gebruikt om een unieke inscriptie te maken.

De laatste regel “$table_prefix = ‘wp_’;” is een van de meest belangrijke zaken om rekening mee te houden. Als je de mysql gegevens van meerdere WordPress sites in één database zou willen plaatsen dan kun je via de prefix het onderscheid maken tussen de verschillende sql gegevens van deze sites. Bewaar het bestand wp-config-sample.php nadat je deze aangepast hebt.

Op de website, moet je de lege ruimtes invullen met bijvoorbeeld de titel van je blog, samen met je e-mail adres. Je kan elke titel kiezen die je maar wilt, het e-mailadres zal gebruikt worden om notificaties te sturen over de blog.

Gefeliciteerd, je bent nu klaar met het installeren van je nieuwe blog!

Het opzetten van een WordPress blog is makkelijk en jij en je bedrijf kunnen veel profijt hebben van het bloggen via WordPress. Voor informatie over  WordPress moet je altijd authenieke Websites bezoeken zoals WordPress installeren voor hulp en begeleiding.

* Als je site bijvoorbeeld gehost is bij  GoDaddy dan werkt localhost niet. In dat geval moet je localhost vervangen voor ‘mysql###.securehost’. Dit kun je vinden door in het controlepaneel van GoDaddy op Databases te klikken en dan rechtsboven naar de verbindingsregel te kopiëren. Dit is ‘mysql###.securehost’ (### is een nummer).

Meer informatie en videos over WordPress installeren

Advertenties