WordPress installatie tips

Om ervoor te zorgen dat je het voordeel van het gebruik van WordPress maximaliseert zijn er een paar essentiele stappen die je moet uitvoeren na de installatie. Deze richtlijnen zijn puur om je te helpen op te starten en zijn gericht op de ‘newbie’, maar ik hoop dat zelfs de ervaren WordPress gebruikers deze lijst behulpzaam vinden. Dus zonder verdere ophef, laten we beginnen.

1- Verander de link structuur – Jouw pagina is normaal gesproken http //site.com/?p=56 Dit is niet goed voor SEO (opmerking: zoekmachine-optimalisatie), je moet er voor zorgen dat je pagina de volle titel laat zien op deze manier http // wwwdomainname.com/privacy-policy Om dit te doen moet je de volgende verandering maken bij custom structure (opmerking: Permalink structuur in de admin?) /%category%/%postname%/

2 – Stel Auteuren in. Zodra je WordPress installeert maakt hij automatisch een admin account. Het is geen goed idee om deze te gebruiken. Mensen vinden het leuk om sites te hacken, en iedereen weet dat ‘admin’ bestaat, ze kunnen zelfs je mail spammen. Dus maak een gebruiker die volle admin rechten heeft. Geef deze gebruiker niet je eigen naam, anders kan je net zo goed ‘admin’ laten staan;-). Je kan ook andere users/auteuren maken voor je WordPress blog. Zodra je klaar bent, log uit en weer in met je nieuwe account. Zodra je ingelogd ben kan je de admin verwijderen.

3 – Sla deze niet over – Beveiligings verbeteringen: Verwijder de Admin account: Verwijder deze account. Gezien het feit dat deze zich standaard in WordPress bevind is deze vatbaar voor aanvallen en spam. Je bent veel veiliger als deze niet bestaat. Schakel plubliceren op afstand uit: Dit kan je vinden onder settings>writing>Disable Post Via Email (opmerking: instellingen > schrijven > Post via Email uitschakelen in de admin?) Het is niet waarschijnlijk dat je posts per e-mail gaat maken, dus zet dit voorlopig uit.

4 – Stel discussie instellingen in – dit maakt het mogelijk om met andere enen te linkenn een blog-network op te bouwen. Je kan het vinden onder Settings>Discussion (opmerking: Instellingen>Discussie)

5 – Update je Ping lijst – laat de wereld weten dat je bestaat

6 – Stel Google Feedburner in – Laat Google je RSS feeds regelen. Je kan simpelweg inloggen met je bestaande Google account. Zodra je ingelogd ben typ je simpelweg de locatie van je WordPress RSS Feed in het titel-veld

7 – Upload en activeer je Theme (opmerking: thema) – Heb geen haast met het kopen van een thema, kijk goed wat er beschikbaar is en probeer een paar gratis themas om te beginnen

8 – Stel Analytics in – Als je wil weten waar je bezoekers in geïnteresseerd zijn op je blog, volg dan deze stappen:
Meld je aan voor Google Analytics op Google’s website. Als je een Gmail account heb kan je dezelfde login-gegevens gebruiken. Zodra je ingelogd ben klik je op Add website profile (opmerking: Voeg website profiel toe) Typ je webadres in en click op Finish (opmerking: Klaar)

9 – Verander de About (opmerking: Over ons) pagina – Deze stap is in ieder geval simpel. Schrijf een beetje over jezelf. Als je inspiratie nodig heb, bekijk wat andere mensen over zichzelf schrijven.

10 – Installeer en activeer de volgende plugins.
Plugin 1 – Akismet
Plugin 2 – Permalink Redirect (opmerking: Permalink verwijzen)
Plugin 3 – All in one SEO Pack (opmerking: Alles in een zoekmachine-optimalisatie pakket)
Plugin 4 – WordPress Automatic Upgrade (opmerking: WordPress Automatische Upgrade)
Plugin 5 – Google Analytics for WordPress (opmerking: Google Analytics voor WordPress)
Plugin 6 – WP Super Cache
Plugin 7 – Google XML Sitemaps
Plugin 8 – No Self Pings (opmerking: Geen zelf-pings)
Plugin 9 – MaxBlogPress Ping (opmerking: MaxBlogPress Ping Optimalisatie)
Plugin 10 – Feedburner Feedsmith
Plugin 11 – WP DB Backup (opmerking: WordPress Database Backup)

Meer tips & trick zie je op WordPress installeren

 

Advertenties