Kerstpakketten uitkiezen en een goed doel steunen

Het enorme aanbod aan verschillende kerstpakketten maakt het kiezen voor een origineel kerstpakket niet makkelijker. Leveranciers proberen steeds weer nieuwe dingen te verzinnen en met zorg de pakketten samen te stellen. Sinds enkele jaren is een goed doel steunen een belangrijke peiler in de branche. Want steeds meer bedrijven kiezen bij de aankoop van kerstpakketten voor het steunen van een goed doel. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) is het steunen van een goed doel een steeds populairder fenomeen. Bedrijven stralen graag duurzaamheid uit en proberen hun bedrijfsvoering op een zo duurzaam mogelijke manier uit te voeren. Uit sociaal en maatschappelijk oogpunt kiezen steeds meer bedrijven voor het steunen van een goed doel.
Steeds meer kerstpakketten leveranciers spelen hierop in door speciale goede doel kerstpakketten te ontwikkelen. Een dergelijk kerstpakket bevat dan bijvoorbeeld producten die speciaal zijn samengesteld door een goed doel. Bijvoorbeeld een roze handdoek van PinkRibbon, een pandabeer van het WNF, beschilderde producten van Stichting Doe Een Wens enzovoorts. Bij de aankoop van dergelijke producten gaat het volledige bedrag of een gedeelte daarvan naar het goede doel. Door dergelijke producten op te nemen in het kerstpakket wordt automatisch een goed doel gesteund.
Er zijn ook andere mogelijkheden om een goed doel automatisch te steunen. Sommige leveranciers doen dit namelijk. U kunt dan zelf een goed doel aangeven waaraan de leverancier dan een afdracht doet. Het is zelfs mogelijk om zelf een ‘goed doel’ aan te dragen zoals een plaatselijke organisatie die u extra financiële steun wilt verlenen.
Een andere mogelijkheid is dat leveranciers zelf een afdracht doen aan een goed doel. Zo heeft kerstpakkettenplaza speciale goede doel kerstpakketten waarbij er een afdracht van twee euro plaatsvindt per verkocht pakket. Per pakket kunt u zo precies zien hoeveel er wordt afgedragen aan het goede doel.
Door te kiezen voor een goed doel kerstpakket laten bedrijven hun betrokkenheid blijken met de wereld om hen heen. Dit stralen zij dan ook uit naar hun medewerkers. Dit is tevens het geval als men kiest voor een biologisch of fair trade kerstpakketten. Hiermee stralen zij ook duurzaamheid uit. Geen wonder dat deze kerstpakketten elk jaar weer heel populair zijn.

Advertenties