Hypotheek oversluiten bij een andere bank

Waarom moet ik mijn hypotheek oversluiten? Een goede reden is om u zo los te kunnen maken van verplichtingen ten opzichte van de maandelijkse rentelasten. In het geval van een hoog variabel rentepercentage kunt u de hypotheek oversluiten om zo een lagere vaste rente af te sluiten en dus geld te besparen. Natuurlijk zitten aan het overzetten van de hypotheek ook kosten verbonden, vraag daarom altijd meerdere offertes op bij verschillende hypotheekverstrekkers. Afhankelijk van u eerste hypotheek en de afspraken die gemaakt zijn, bestaat de mogelijkheid dat u een afkoopsom moet betalen voor het oversluiten van uw hypotheek.

Zelf actie ondernemen voor hypotheek oversluiten

1. Vraag bij uw huidige hypotheekverstrekker een totaaloverzicht op van al uw openstaande schulden. Direct kunt u informeren naar eventuele afkoopsommen die het oversluiten van de hypotheek tot gevolg zullen hebben.

2. Informeer naar de wettelijk geldende regelgeving omtrent afkoopsommen en het oversluiten van een hypotheek.

3. Vraag verschillende offertes op bij meerdere hypotheek leveranciers en controleer deze nauwkeurig op eventuele bijkomstigheden. Offertes kunt u in de regel vrijblijvend opvragen bij elke hypotheekverstrekker of bank.

4. Bereken wat u per offerte bespaard aan maandelijkse kosten

5. Overleg met een ervaren hypotheekadviseur wat uw mogelijkheden zijn voordat u de hypotheek daadwerkelijk gaat oversluiten. Het is misschien verleidelijk om deze kosten te besparen maar een hypotheekadviseur is altijd op de hoogte van de laatste regelgeving op de hypotheekmarkt en kan u zo behoeden voor verkeerde beslissingen.

Wilt u meer informatie over het oversluiten van uw hypotheek ga dan naar http://www.hypotheek-overzicht.com

Advertenties