Vierdaagse Nijmegen 2012

Wij lopen de vierdaagse mee vol levenslust en moed.

Net geweest,maar hij komt er weer aan:

De Vierdaagse is hét evenement van Nijmegen. Gedurende een week staat de stad op zijn kop. Natuurlijk vanwege de vele tienduizenden wandelaars, hun toeschouwers en de afgezette straten in het parcours, maar zeker ook vanwege de bijbehorende Vierdaagsefeesten met een miljoen bezoekers.
De 96e Vierdaagse vindt plaats van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2012. Overdag wandelen of toejuichen langs de kant van de weg, winkelen, uitrusten op een terrasje of kijken naar optredens. Avonds meefeesten tijdens een van de tientallen concerten en shows, het vuurwerk bekijken of een gezellig drankje in de kroeg of op een terras.

Voor een tribuneplek tijdens de intocht zijn kaarten te koop, maar langs de kant van de weg is het natuurlijk ook een feest. Kom naar Nijmegen en geniet mee!

Historisch evenement
De Wandelmarsen zijn begin 20e eeuw ontstaan als militaire sportdagen. De deelnemers marcheerden sinds 1909 in vier dagen vanuit verschillende locaties naar het ongeveer 160 kilometer verderop gelegen eindpunt. Pas vanaf 1925 bleef de Vierdaagse definitief in Nijmegen.
De overheid (Koningin Wilhelmina) waardeert de geleverde prestaties door de erkenning van het Ereteken voor betoonde marsvaardigheid’: het Vierdaagsekruis. In 1919 doet de eerste vrouw mee, en vanaf 1928 lopen ook buitenlandse delegaties de mars. Sinds de jaren wordt de mars vergezeld van het grootste gratis meerdaagse openluchtevenement van Nederland: de Vierdaagsefeesten. Beide evenementen staan al enkele jaren aan de top van de Nationale Evenemententop 100 .

Zie onze homepage met een verzameling interessante links aangaande de nijmeegse vierdaagse en zomerfeesten 2012.
Nieuw is ons wandelpreventieblog,,,waar je zekers geen zere voeten van zal krijgen..

Veel succes allemaal en ik zie jullie op de via gladiola !

 

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Sport.