Is het afsluiten van een maximale hypotheek altijd aangeraden?

Verheugd kijk je naar de toekomst met een goede opleiding en inkomen. Je bent single of in een relatie en nu is het moment om een huis aan te schaffen. Vol met spanning bekijk je tientallen huizen op zoek naar het ideale droomhuis dat aan alle criteria voldoet. Welke huizen binnen je budget vallen hangt af van wat de maximale hypotheek is dat je kan krijgen.
Het is aangeraden om uitgebreid onderzoek te doen naar wat je maximale hypotheek is. Een populaire methode is het gebruik maken van een Online hypotheekcalculator. Om in enkele minuten te weten wat je ongeveer kan lenen is dit perfect. Wat je uiteindelijk echt kan lenen zal wellicht alleen niet niet exact zijn wat de calculator heeft berekend.
Het is niet een verrassing dat de meeste mensen eerst informatie op het internet opzoeken over wat voor hypotheek ze kunnen krijgen. Er is veel informatie te vinden zodra je veel verscheidene vraagstellingen gebruikt bij het opzoeken van informatie op Google.
Na geruime tijd online te zoeken naar informatie heb ik het meeste gehad aan http://hoeveelhypotheekkanikkrijgen.org. De website is zo ontworpen dat je eenvoudig antwoorden kan vinden op vaak gestelde vragen.
Wanneer je nog specifieke vragen hebt is er verder nog de optie om gebruik te maken van forums. Op fora zoals TROS radar en het hypotheken-forum zijn er meestal wel mensen die al snel antwoord willen geven op je vragen. Door posts van andere mensen te lezen kan je ook veel dingen opsteken die je niet oorsponkelijk voorzien had.
Informatie vinden op internet is zo gedaan. Maar aangezien het aanschaffen van een huis een grootse aankoop is, is het wijs om het advies te krijgen van een of meerdere hypotheekadviseurs. Het bepalen van hoeveel hypotheek je kan krijgen is het beste bepaald door het advies van de adviseurs te vergelijken.
Ga niet op het woord van een adviseur af, als je twijfeld aan een uitspraak van de ene adviseur, leg dit dan bij de andere voor. Denk ook na of je de lasten kan dragen in de toekomst. Een aantal mensen krijgen kinderen en onderschatten wat de kosten zijn van elk kind. Je moet ook bepalen of je net zoveel wilt blijven werken in de toekomst als nu.
Vaker dan ons soms lief is krijgen we te maken met onverwachte kosten en in het geval dat we een maximale hypotheek hebben kunnen we deze kosten niet veroorloven.
Vergeet ook zeker niet te kijken naar of je Nationale Hypotheek Garantie kan krijgen. Je krijgt al gauw NHG wanneer je voldoende inkomsten hebt en kan aantonen dat je een vast dienstverband hebt. NHG is erg in trek omdat er een enkele essentiele voordelen aan verbonden zijn. Het is namelijk zo dat als je de hypotheek niet meer kan opbrengen en als je huis verkocht word dat de opbrengst lager uitkomt dan je hypotheekschuld. De NHG neemt in zo’n situatie de schuld over.
Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen. De totale kosten – met inbegrip van notariskosten, afsluit provisie, eventuele verbouwingskosten en overige kosten – mag maximaal € 350.000 bedragen. Ook moet je inkomen hoog genoeg zijn om NHG te krijgen.
Voor je begint aan een gigantische aankoop als het nemen van een hypotheek moet je dus echt duidelijkheid hebben over waar je aan gaat beginnen. Genoeg mensen raken nog in pijnlijke situaties omdat zij een hypotheek hebben genomen die zij uiteindelijk niet konden bekostigen.

Advertenties