Krav Maga in IJsselmonde

Voor de beoefenaars van vecht en verdedigingssporten is er nu een goede mogelijkheid om een nieuwe uitdaging te zoeken bij RetZef. Daar wordt elke dinsdag-en donderdagavond lesgegeven in Krav Maga. Het is een nog relatief onbekende vechtkunst die nog meer bekendheid te ververgen heeft. Een zelfverdedigingssysteem welke niet uit Azië komt maar uit het Midden Oosten.

Krav Maga is geen vechtsport maar een puur zelfverdedigingssysteem, wat erg verschilt met de andere diverse oosterse disciplines. Je wordt getraind om jezelf te verdedigingen tegen bedreigende situaties in het dagelijks leven. Gekleed in een zwarte Krav Maga broek en een zwart T-shirt toont de hoofdinstructeur T. Hennekes met zijn assistent instructeur een techniek waar een mes op de keel gezet wordt. De techniek heet “thread with knife on the throat” en wordt snel maar zeer doeltreffend verdedigd. Na anderhalf jaar training in Krav Maga heb je een goede basis om je goed te kunnen verdedigingen op straat tegen allerlei verschillende aanvallen.
Krav Maga betekent in het Hebreeuws “contact gevecht”, vrij vertaald contact gevechttechnieken. Het vindt dan ook zijn origine in Israël. Waar Hennekes de technieken heeft eigen gemaakt bij grootmeester Haim Gidon. Het systeem is ontwikkeld medio vorige eeuw voor verschillende veiligheidsdiensten, zoals de Mossad. De doelstelling hiervan was simpel: ontwerp een systeem waarmee je je kunt redden / verweren in verschillende situaties met één of meerdere tegenstanders, gewapend dan wel ongewapend. In de jaren zestig kwam het voor het eerst naar buiten verteld Hennekes en sindsdien is het snel gegaan. Overal ter wereld worden opleidingen tot instructeur gegeven. RetZef Krav Maga biedt deze instructeurscursus ook aan.
Nederland kent inmiddels een groot aantal Krav Maga instructeurs. Het gebied rondom Barendrecht en IJsselmonde is voor nu een witte vlek, maar Hennekes is van zins om dat gat snel in te vullen. In het dagelijks leven is Hennekes Instructeur op het gebied van Krav Maga en Weerbaarheid en zijn Assistent Instructeur P. Kalis is werkzaam bij de overheid. We hebben dan ook een voorliefde voor vecht-en verdedigingssporten, jaren lang hebben we kickboksen, MMA en Jiu Jutsu gedaan. Toen ik kennis maakte met Krav Maga was ik in één keer verliefd, of terwijl de missing link in mijn leven verteld Hennekes.

Toepassen
Het is simpel, effectief en goed aan de leerlingen over te brengen en heel concreet toe te passen in het dagelijks leven zo meent Hennekes. De techniek kan een effectief antwoord zijn op agressie op straat, huislijk geweld en zelf aanrandingen. Daarbij moet je wel weten dat Krav Maga alleen maar toegepast mag worden als verdediging en niet op agressie. je mag nooit meer schade aanrichten dan noodzakelijk is, proportioneel en subsidiair reageren dus.
Het verhaal klinkt mooi, maar ben je instaat om leerlingen ook echt voor te bereiden op de agressie op straat? En ook dat ze niet in paniek raken?
Daar hebben we onze eigen technieken voor en in de les proberen we zoveel mogelijk bepaalde situaties na te bootsen. Bijvoorbeeld met je ogen dicht te staan de naam van je medeleerling te roepen, die grijpt je dan naar de keel en dat geeft een enorme adrenalinestoot. Elke dinsdag en donderdagavond van 20.15 uur tot 21.30 uur wordt er les gegeven op de locatie: gymzaal de Moliereweg (naast school Sam Sam), adres Moliereweg 629b te Rotterdam IJsselmonde
Wilt je meer informatie of wil je je opgeven:E info@retzefkravmaga.nl
of M 06-14635341 of kijk op de website I http://www.retzefkravmaga.nl

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Sport.