Niels Albert wint in Ruddervoorde 2011

Niels Albert heeft de eerste superprestige wedstrijd van het seizoen 2011/2012 op zijn naam geschreven.

Alle toppers stonden afgelopen Zondag aan de start in Ruddervoorde voor de eerste Nissan Superprestige Topsport Vlaanderen Trofee 2011/2012.

De toppers konden afgelopen zondag hun krachten meten, de messen zijn geslepen wie staat er het beste voor.

Zdenek Stybar vloog de eerste ronde er hard tegen in om zijn concurrentie te testen, maar de concurrentie was ook sterk.
Bart Aernouts van het Rabo-team reed een sterke wedstrijd, nadat hij het gat naar Stybar dicht had gereden gaat hij er alleen vandoor.
Stybar kreeg hierna het gezelschap van Albert, Nys en Sven Vanthourenhout, nadat Stybar ten val was gekomen sprong Niels Albert weg en reed het gat naar Aernouts dicht, niemand kon volgen.
Albert reed even later ook bij Aernouts weg toen er nog drie ronden te gaan waren. Albert hield stand en won de rit voor Aernouts die 2e werd.

Klaas Vantornout reed een thuis wedstrijd, na een moeizame start door een oponthoud bij de start reed hij nog naar een knappe 3e plaats.

Stybar had het zwaar, hij kreeg lood in de benen en moest het laten lopen. Na afloop bekende Stybar dat zijn vorm nog niet super was, hij werd wel nog 6e.
Thys van Amerongen was de beste Nederlander op een 12e plaats.

Voor de komplete uitslag van de Elite veldrijders druk op deze link.

Albert podium Ruddervoorde

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Sport.