De vrouwenmode wisselt sneller dan de seizoenen.

Net als de natuur elke keer het kled wisselt lente, zomer, herfst en winter, zo veranderen ook de dames jurken. Maar net zo als de seizoenen verschillen ze ieder jaar van stijl en kleur.
Toch zijn er een aantal constanten, die in de eerste plaats worden gebruikt om praktische redenen. Ze vormen het fundament dat aan de exclusieve smaak van designers en modeontwerpers voldoet.
In de koude, nate en grijse winter dagen dragen de meeste dames dikke kleren die ze warm houd. Bijzonder populair zijn in deze periode, warme winter mantels en jacks, zware jassen, truien en stevige laarzen. Het is aangenaam warm tijdens een wandeling in de sneeuw maar toch elegant. In het voorjaar worden de kleren snel aan de veranderende weersomstandigheden aangepast. Aan de ene kant willen de dames de eerste zonnestralen genieten, maar aan de andere kant ook niet bevriezen. In deze dagen dragen de dames zo te zeggen “overgangsperiode kleding”, licht jassen, vesten of sportschoenen die warme genoeg zijn voor koelere dagen, maar niet te het in de zon.
De zomer is voor de damesmode de beste tijd. Hier kunnen de dames de mooiste kleren dragen, korte rokjes, elegante damesschoenen, licht zijden blouses, zelfs exclusieve badmode en dagelijks iets nieuws proberen. Dus er is nauwelijks een vrouw die niet van de zomer hout, en triest is als de zonnige maanden voorbij gaan. Dan komt de herfst en daarmee een droevige tijd. Mensen blijven binnen, en de winter staat weer voor de deur.

Advertenties