Tips tegen last-minute feestmode stress

Vergeleken met andere landen dragen we in Nederland niet vaak ‘echte’ gelegenheidskleding. En dat terwijl het zo leuk is om je voor een speciale avond helemaal op te doffen. Ben jij een van die mensen die vlak voor de feestdagen, op het allerlaatste moment nog de stad in moet voor een outfit om vervolgens met veel moeite nog iets te vinden dat én feestelijk én betaalbaar is? Met deze tips voorkom je de feestmode-stress dit jaar.

Toch liever een broek? Combineer dan met een glitter top
Weinig tijd of gewoon niet het type voor een opvallende feestjurk? Een simpele en elegante optie is een top of blouse met pailletten op een mooie broek. En dan niet de populaire Nederlandse spijkerbroek, maar een stijlvolle pantalon met mooie pumps.

Toch dat veilige zwarte jurkje?
Waar de één nooit genoeg feestelijke outfits in de kast heeft hangen, valt de ander ieder jaar terug op dat veilige zwarte jurkje. Om toch een hele andere look te creëren combineer je het jurkje met een feestelijke bolero of blazer. Deze is bijvoorbeeld bewerkt met strass steentjes, kant of, als je durft, met bont of gekleurde veren.

Kanten bolero van HollyStalder
Feestelijk fuchsia of geel in plaats van klassiek zwart of rood
Kleur mag! Misschien denk je bij chic en feestelijk automatisch aan zwart, maar kleur kan net zo goed. Kies voor een chique kleur als donkerpaars, rood of zilver of juist voor een onverwachte kleur als fuchsia of geel. Zorg er in dat geval dan wel voor dat het materiaal chique en feestelijk is (zijde, kant, satijn, etc.). Is de basis wel zwart, dan kun je je feestelijke outfit opfleuren met een felgekleurde sjaal of broche en een opvallende panty.

Uitbundige accessoires
Natuurlijk maak je een feestelijke outfit af met opvallende accessoires. Hetzelfde zwarte jurkje kan er met andere schoenen en sieraden compleet anders uitzien. Met de feestdagen mag het allemaal wat uitbundiger. Hoge pumps met glitter, sieraden met parels en strass steentjes en een matchende clutch. Is je jurk of top zelf al behoorlijk druk, combineer dan met subtiele sieraden om een overkill aan glitter te voorkomen.

Bestel je party-outfit online (maar wel op tijd)
Zie je op tegen de overvolle winkelstraten rond de feestdagen en het passen in kleine, warme pashokjes? Bestel je feestmode dan online. Handig, omdat je dan meerdere outfits kunt bestellen, ze thuis rustig kunt passen en de kleding die niet bevalt eenvoudig kunt retourneren. Houd wel rekening met eventuele extra levertijd rond de feestdagen en bestel ruim op tijd. Anders zit je alsnog met die last-minute feestmode stress.

Advertenties