Rietveld Landscape wint twee Design Awards

Rietveld Landscape heeft in beide ruimtelijke categorieën van de Dutch Design Awards gewonnen. Bunker 599 en de inrichting van het Nederlandse Biënnalepaviljoen van 2010 werden respectievelijk als beste exterieur en beste interieur gekozen. De Golden Eye, de ‘hoofdprijs’ van de DDA, ging naar een iPad-documentaire.

Beide winnende projecten van Rietveld Landscape waren uitgevoerd in samenwerking met andere partijen. Bunker 599, een ‘doorgezaagde’ bunker aan de Diefdijk (nabij snelweg A2), werd gedaan met Atelier Lyon.

Volgens de jury markeert het bouwwerk zowel het heden als het verleden. “Het vertegenwoordigt allerlei archetypische waarden; waaronder kwetsbaarheid en bescherming; hoop en optimisme. Het ontwerp kijkt niet terug, maar juist vooruit, terwijl het gewicht van het verleden in het materiaal behouden blijft.”

Voor het interieur van het paviljoen voor de Biënnale van Venetië 2010 fungeerde Rietveld Landscape als ontwerper en curator. In de expositie werd de massale leegstand van overheidsgebouwen in Nederland aangekaart. “In Nederland staan 25 procent van de gebouwen leeg, terwijl studenten geen huisvesting kunnen vinden in de steden. Vacant NL probeert de ‘mindset’ rondom een sociaal probleem te veranderen en het op de politieke agenda te plaatsen”, zegt de jury.

Overige Awards
De Mini Young Designer Award ging naar ontwerper Bart Hess, terwijl Ahrendt (leverancier en producent van kantoormeubelen werd gekozen als beste opdrachtgever. De BNO Piet Zwart Lifetime Achievement Award werd toegekend aan designer Marijke van der Vlist. Daarnaast werden er drie awards in de categorieën Product en Communicatie vergeven.

Meer informatie bij Indergo

Advertenties