Regenponcho compacter en effectiever dan paraplu

Toen enkele decennia geleden de regenponcho op de markt kwam, leek dat het einde van de paraplu. Immers, een regenponcho biedt betere bescherming. Bovendien is een regenponcho compacter om op te bergen als het niet regent. Het laatste en niet minste voordeel is dat met het dragen van een regenponcho geen hand bezet wordt.

Praktische voordelen paraplu ten opzichte van regenponcho
Toch heeft de regenponcho het niet voor elkaar gekregen om de paraplu uit het straatbeeld te krijgen. Moet men daarvoor naar de praktische voordelen van de paraplu kijken? Het lijkt alsof die er niet zijn. Het probleem dat de paraplu had met harde wind is inmiddels opgelost. Hiervoor is de stormparaplu ontwikkeld. Maar de regenponcho heeft dat probleem nooit gekend. Hiermee lijkt de vraag dus niet beantwoord.

Waarom heeft de regenponcho de plek van de paraplu niet overgenomen?
Het antwoord op de vraag waarom de paraplu nog steeds deel uitmaakt van het straatbeeld en niet is vervangen door de regenponcho is toch simpel. De regenponcho heeft nooit een goede verhouding gekend met de modewereld. Voor de paraplu is in deze wereld voldoende ruimte. De keuze gaat dus niet uit naar het praktische, maar meer naar het modieuze. Al kan natuurlijk niet gezegd worden dat de regenponcho geen succes is geweest.

Advertenties