Sinterklaas gezelligheid kan leiden tot ontslag!

De Sint is weer in het land en dit zorgt weer voor veel gezelligheid in de Nederlandse huishoudens. Ook op de werkvloer is de komst van Sinterklaas vaak een reden voor een gezellig avondje met het hele team. Deze gezelligheid heeft in sommige gevallen echter nare gevolgen. Zo blijkt vandaag uit een gesprek van Nu.nl met Michael Kruyswijk van Jurofoon. Er vallen volgens Kruyswijk nog wel eens ontslagen na een “gezellige” Sinterklaasavond.

Nederlandse werknemers en werkgevers grijpen het lootjes trekken en de Sinterklaasgedichten nog wel eens aan om wraakacties uit te voeren op collega’s. Deze wraakacties lopen volgens Michael Kruyswijk echter soms zo uit de hand dat het bepaalde gedichten door werkgevers als bewuste belediging wordt geïnterpreteerd. Dit kan een reden zijn voor ontslag van de schrijver. Deze wraakacties staan meestal niet op zichzelf en zijn vaak het gevolg van een lopend conflict.

Bij Adver-Online doen we niet meer aan Sinterklaasgedichten, nu we weten wat deze aan kunnen richten. Wij raden iedereen aan om nog eens goed na te lezen welke beledigingen er in je Sinterklaasgedichten staan, want voor je het weet moet je op zoek naar een nieuwe baan!

Advertenties